КМДА Київська міська державна адміністрація


17 грудня 2019

Міську цільову програму забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми міста Києва прийнято

Київська міська рада прийняла Міську цільову програму забезпечення готовності до дій за призначенням територіальної підсистеми міста Києва Єдиної державної системи цивільного захисту на 2020-2022 роки.

Вже завершує свою дію Міська цільова програма цивільного захисту, що була затверджена у 2017 році. За рахунок виділених коштів рятувальники отримали нову аварійно-рятувальну та пожежну техніку та оновили матеріально-технічну базу.

«Столичні рятувальники щорічно здійснюють понад 20 тисяч виїздів на надзвичайні ситуації. Саме тому, дуже важливо постійно підтримувати в боєздатному стані аварійно-рятувальні та пожежні підрозділи, оснащувати їх новою технікою та спорядженням. І ми маємо пам’ятати, що наявний транспортний засіб також потребує постійного обслуговування та ремонту», – зазначив Роман Ткачук, начальник Управління з питань цивільного захисту КМДА.

За рахунок діючої Міської цільової програми у 2018 році придбано 6 одиниць рятувальних автомобілів, у 2019 - 3 одиниці пожежних телескопічних підіймачів зі сполученою драбиною з висотою підйому 30-35 метрів. У 2018 році здійснено ремонт 5-ти автоцистерн, 3-х автодрабин та 1-го автомобіля повітряно-пінного гасіння. Здійснено поточний ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів аварійно-рятувальної техніки. Для зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів ГУ ДСНС України у м. Києві, придбано 109 комплектів бойового одягу, 8 дихальних апаратів на стисненому повітрі та пально-мастильні матеріали на загальну суму.

Нова прийнята Міська цільова програма 2020-2022 рр. дасть змогу продовжити дооснащення рятувальних підрозділів та забезпечити стабільне функціонування системи цивільного захисту загалом.

В програмі передбачені кошти на будівництво нового пожежного депо в Деснянському районі на вул. Закревського. Також, передбачені видатки на придбання спеціальних пожежних автомобілів, захисного одягу, апаратів захисту органів дихання та комплектуючих, аварійно-рятувального обладнання.

«Міська цільова програма цивільного захисту на 2020-2022 рр. дасть змогу вирішити комплекс завдань щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на території міста Києва. Це колосальна підтримка для столичних рятувальників. Вони кожного дня стикаються з небезпекою, захищають інших, і ми маємо зробити все від нас залежне, щоб допомогти рятувальникам ефективно виконувати свої обов’язки», – повідомив Роман Ткачук. .



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.